vip-medic.pl
Koszyk
Koszyk: 0 szt. Suma: 0,00 zł
  Katalog » Pizza Adama
Aktualności
Pizza Adama   Data: 03 August 2011
Pizza jest lubiana przez wszystkich, ale powszechnie wiadomo że nie jest to danie odchudzające. A wszystko przez ciasto, Pizza Adama dzięki bardzo małej zawartości węglowodanów ( 4,12/100g ) pozwala bezkarnie cieszyć się ulubionym daniem.
No to do dzieła - robimy pyszną Pizzę Adama.


Pizza Adama

Z opakowania 150 g uzyskujemy 250 g ciasta, które wystarcza do przygotowania dużej blachy pizzy.

Dzięki małej zawartości węglowodanów i możliwości dowolnego komponowania dodatków do pizzy otrzymamy pyszne danie dla całej rodziny. 

Sposób przygotowania: 

Do miski wsypujemy mieszankę,  dokładnie mieszamy, dodajemy 2 łyżki oliwy i 150 ml letniej przegotowanej wody w  której wcześniej rozmieszaliśmy drożdże.

Mieszamy ciasto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.

Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i równomiernie na całej powierzchni rozprowadzamy ciasto, ciasto jest trochę kleiste, dobrze się rozprowadza szpatułką namoczoną w zimnej wodzie.

Ciasto smarujemy sosem do pizzy ( do kubka z 100 ml ciepłej wody wsypujemy 1 łyżeczkę bazylii, ½ łyżeczki oregano, dodajemy posiekany ząbek czosnku i odstawiamy na 5 min. Na koniec dodajemy mały słoik koncentratu pomidorowego, mieszamy dokładnie i sos jest gotowy.)

Możemy użyć również gotowego sosu.

Teraz układamy na cieście wg uznania wędliny lub tuńczyka, pieczarki, oliwki, cebulę itd.
Możemy również przygotować pizzę bezmięsną np. szpinakową.

 Całość posypujemy tartym serem i odstawiamy na 25 min w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C i w takiej temperaturze pieczemy pizzę 25 – 30 min... i możemy siadać do stołu. Smacznego!!!


Pizza Adama
Statystyka:
Przeglądano: 3494
Ilość komentarzy: 0
Napisz recenzję PowrótDalej
Koszyk
... jest pusty
Logowanie
PREZENT DLA NAJBLIŻSZYCH !

Prezent dla Najbliższych!? Ty zamawiasz, my pakujemy ozdobnie bez dodatkowych kosztów !
    


 [czytaj więcej]
Recenzje
Promocje
28 March 2024
1079312 wywołań od 02 August 2011
Copyright © 2012 oscGold