VIRUMIN VITAL Siła dla Twoich kości i ukojenie dla nerwów To piąty naturalny polski preparat żywieniowy z serii VIRUMIN, który powstał po raz pierwszy w świecie w oparciu o dwa wyjątkowe składniki naturalne tj. łuskę gryczaną i zielony owies w towarzystwie żeń-szenia, imbiru, morwy białej i hibiskusa.
Preparat w postaci saszetek do przyrządzania naparów stosowany w codziennej diecie przynosi bardzo korzystne rezultaty w zakresie profilaktyki oraz wspomagania leczenia osób dotkniętych schorzeniami z zakresu układu pokarmowego, naczyniowego, nerwowego, kostno-stawowego i moczowego.
Wyjątkowa receptura pozwala w codziennej diecie dostarczać z produktem VIRUMIN VITAL dla organizmu człowieka niezliczonej ilości biopierwiastków, witamin, antyoksydantów i innych składników, których brak ma istotny wpływ na zdrowie człowieka.
Sześć naturalnych w 100% składników preparatu VIRUMIN VITAL to: łuska gryczana, zielony owies, żeń-szeń, imbir, morwa biała, hibiskus. To genialne połączenie sił natury w walce z chorobami XXI w. w dużej mierze wynikającymi z błędów żywieniowych oraz niedoborów składników odżywczych w związku ze spożywaniem żywności wysoko przetworzonej. VIRUMIN VITAL to naturalne wzmocnienie i usprawnienie pracy organizmu człowieka w zakresie: -
bogaty w rozpuszczalną w wodzie krzemionkę, wpływa dodatnio na przemianę materii, stan naczyń krwionośnych, kości, skóry, włosów i paznokci -
działa stabilizująco na poziom cukru we krwi, ograniczając jego przyswajanie przez organizm -
polepsza krążenie krwi, wspaniale rozgrzewa organizm zwłaszcza przy słabym krążeniu obwodowym (zimne dłonie i nogi) -
wzmacnia system nerwowy -
przeciwdziała bezsenności i lękom -
zwiększa energię i wzmacnia odporność -
redukuje ryzyko zawałów, wzmacnia pracę serca -
usprawnia pracę wątroby i trzustki -
stabilizuje ciśnienie krwi, uszczelnia i uelastycznia naczynia krwionośne -
usprawnia pracę nerek, przeciwdziała obrzękom -
stabilizuje gospodarkę wodno-elektrolitową -
ułatwia procesy trawienne, reguluje pracę woreczka żółciowego -
zmniejsza agregację (zlepienie płytek krwi) chroni więc przed tworzeniem się zakrzepów , jest niezbędnym dodatkiem do menu dla osób z podwyższonym cholesterolem -
zalecany w chorobach nerek (kamica nerkowa, dna moczanowa) -
związki krzemu obecne w VIRUMINIE VITAL wpływają korzystnie na aktywność hormonalną ludzi starszych -
wpływa korzystnie na organizm dotknięty artretyzmem, chorobą reumatyczną, zwyrodnieniową -
usprawnia pracę jelit przeciwdziałając zaparciom i wzdęciom. -
Działanie niepożądane - NIE STWIERDZONO. PRZECIWWSKAZANIA
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników .
Wiek poniżej 2 roku życia. STOSOWANIE
Profilaktycznie 1 saszetka dziennie.
W ramach wspomagania organizmu podczas rekonwalescencji lub leczenia zaleca się stosowac 3 razy dziennie po 1 saszetce (30 min przed każdym głównym posiłkiem) Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temp. pokojowej tj. 17- 25 stopni C w oryginalnym opakowaniu. Chronić przed światłem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do kubka lub szklanki włożyć 1 saszetkę VIRUMIN VITAL i zalać świeżo przegotowaną wodą (nie wrzątek).
Parzyć od 5 do 10 min.
Dostępne opakowania: 120 saszetek. |